dinsdag, 14. juli 2009 - 18:38

Tilburg kanshebber op Jong Lokaal

Tilburg

Tilburg is een van de veertien genomineerden voor de Jong Lokaal Bokaal; een prijs voor de
gemeente die zich het beste inzet voor jongerenparticipatie. Het gaat dan om gemeenten die niet alleen veel doen voor jongeren, maar ze ook laat meedenken en hun ideeën vertaalt in doeltreffend en inspirerend beleid. De Jong Lokaal Bokaal is een gezamenlijk initiatief van de Nationale Jeugdraad en Jeugd en Gezin en wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt, op 19 november. De aanmelding van de gemeente Tilburg is afkomstig van de Tilburgse Jongerenambassadeurs.

Tot 19 juni konden zowel jongeren als gemeenten zelf aangeven waarom zij in aanmerking moesten komen voor de Jong Lokaal Bokaal. Uit de aanmeldingen zijn 14 gemeenten genomineerd: Oosterhout (Brabant), Uden, Tilburg, Den Haag, Rotterdam, Helmond, Zwolle, Haarlemmermeer, Amsterdam, Veere, Tholen, Brunssum, Almere, Capelle aan den IJssel.

Een team van eerstejaars studenten pedagogiek van de Hogeschool Utrecht bezoekt in september en oktober alle veertien kanshebbers, om het jeugdbeleid in de praktijk te onderzoeken. Ze gaan in gesprek met ambtenaren en jongerenwerkers, maar natuurlijk vooral met de plaatselijke jongeren. Een deskundige jury zal de drie finalisten en
uiteindelijk de winnaar kiezen. Op 19 november 2009 reikt Minister Rouvoet de Jong Lokaal Bokaal uit aan de winnende gemeente.
Provincie:
Tag(s):