donderdag, 14. mei 2009 - 17:17

Timmermans zoekt steun tegen homofobie

Den Haag

Liefde tussen twee mensen kan nooit misdadig zijn, vindt staatssecretaris Timmermans. Daarom probeert hij vrijdag bij een congres in Parijs meer landen te betrekken bij de strijd tegen homofobie.

Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) is co-voorzitter van een congres over mensenrechten, seksuele geaardheid en gender identiteit dat morgen in Parijs plaatsvindt. Op dit congres wil Timmermans bereiken dat meer landen de VN-verklaring over homorechten ondertekenen. Nederland is één van de initiatiefnemers van deze verklaring, die in december 2008 door 66 VN-lidstaten is ondertekend.

Seksuele geaardheid staat vooralsnog in geen enkel VN-verdrag als discriminatiegrond genoemd. Door meer steun te vergaren voor deze verklaring wordt het een instrument dat door mensenrechtenorganisaties over de hele wereld kan worden ingezet om overheden te wijzen op hun verplichtingen jegens homoseksuelen.

Naast politieke en diplomatieke middelen pleit de staatssecretaris voor financiële steun voor homo-organisaties: “Vanuit het Nederlandse mensenrechtenfonds zijn veel van onze ambassades actief op dit terrein. Ik hoop dat andere landen het Nederlandse voorbeeld zullen volgen�.
Provincie:
Tag(s):