donderdag, 8. oktober 2009 - 9:57

Titel 'Beste Binnenstad' maakt bewoners trots

Bergen op Zoom

Twee jaar lang mocht Bergen op Zoom de titel Beste Binnenstad van Nederland dragen. Nu het stokje op donderdag 8 oktober overgedragen is, concludeert de gemeente dat de titel enorm heeft bijgedragen aan de promotie van de stad.

Bergen op Zoom won twee jaar geleden in de categorie middelgrote steden. Volgens het juryrapport was Bergen op Zoom ‘een in het verleden genegeerde historische stad’, maar kan Bergen op Zoom tegenwoordig ‘bruisend, interessant en mooi’ genoemd worden’.

Het effect van de titel en een gedegen promotiecampagne om Bergen op Zoom weer op de kaart te zetten, hebben er toe geleid dat bezoekersaantallen aan de stad flink zijn gestegen. In een relatief korte periode wist in een straal van zeventig kilometer ruim zestig procent van de mensen dat Bergen op Zoom Beste Binnenstad was.

Op basis van gegevens van de VVV is berekend dat de titel Beste Binnenstad twintig procent meer bezoekers ‘van buiten’ heeft opgeleverd. Vooral bij onze Belgische buren wint het ‘sfeershoppen’ in de compacte binnenstad van Bergen op Zoom aan populariteit, in deze bezoekersaantallen is een stijging van tien procent te zien.

Verder heeft de titel de toch al grote trots van de inwoners naar een hoger peil gebracht. Veel Bergenaren zijn goede ambassadeurs van de stad. Hoewel vanmiddag de nieuwe Beste Binnensteden 2009-2011 bekend worden gemaakt, ziet de gemeente Bergen op Zoom de behaalde titel als een onderscheiding voor het leven.
Provincie:
Tag(s):