donderdag, 9. april 2009 - 9:36

TNO certificaat Radiologie voor het Delfzicht

Delfzijl

De afdeling Radiologie van ziekenhuis Delfzicht, onderdeel van de Ommelander Ziekenhuis Groep, krijgt als eerste in Nederland het TNO certificaat voor alle röntgenapparatuur.

Daarmee heeft het ziekenhuis de hoogst mogelijke trede in stralingsveiligheid bereikt. De patiënt kan er op vertrouwen dat alle röntgenapparatuur op de afdeling Radiologie in Delfzicht voldoet aan de hoogste eisen van stralingsveiligheid. Door het constant bewaken van de kwaliteit van de apparatuur worden er foto's gemaakt van een voor dat toestel meest optimale kwaliteit bij een zo laag mogelijke dosis straling.

Naast de veiligheid voor de patiënt is een snelle service aan patiënt en huisarts een belangrijke pijler van de Ommelander Ziekenhuis Groep. Voor de afdeling Radiologie in Delfzicht betekende dit naast het willen verkrijgen van het TNO certificaat, het willen werken zonder wachtlijsten. Bij spoed kunnen patiënten dezelfde dag en voor alle andere reguliere onderzoeken binnen drie werkdagen bij de afdeling Radiologie terecht. Het maken van de standaard ‘gewone‘ röntgenfoto gebeurt op basis van vrije inloop, waarbij de wachttijd gemiddeld rond de 15 minuten ligt.
Provincie:
Tag(s):