vrijdag, 13. februari 2009 - 9:19

Toedracht dodelijk ongeval duidelijk

Groningen

De politie heeft het onderzoek naar de toedracht van het ongeval op de kruising W.A. Scholtenstraat met de Oostersingel in Groningen afgerond. Analyse van de aanrijding door de afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft aangetoond dat de 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tilburg geen voorrang heeft verleend aan de 22-jarige vrouw uit Groningen op haar fiets.

Zowel de vrachtwagenchauffeur als de fietsster reden op de W.A. Scholtenstraat. Het slachtoffer wilde vermoedelijk op de kruising met de Oostersingel rechtdoor fietsen. Hierbij verleende de Tilburger bij het afslaan naar rechts geen voorrang aan de vrouw. De fietsster botste tegen de voorkant van de vrachtwagen, waarna zij ten val kwam en werd overreden. De 22-jarige overleed op de plek van het ongeval. De chauffeur heeft volgens eigen zeggen het slachtoffer op haar fiets in het geheel niet gezien.

De toedracht staat haaks op de eerste bevindingen van het ongeval. Uit het onderzoek is echter gebleken dat het slachtoffer niet uit de Antonius Deusinglaan is komen fietsen, maar vanuit de W.A. Scholtenstraat.
Provincie:
Tag(s):