maandag, 5. oktober 2009 - 13:04

Top 10 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2009

Amsterdam

Maandag overhandigde hoofdredacteur Lof, Jolanda Holwerda, op het hoofdkantoor van Shell in Amsterdam de Loflist Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2009 aan minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin. Tevens worden de 10 best scorende organisaties op het gebied van oudervriendelijkheid vandaag bekend gemaakt.

Rouvoet: " Ik complimenteer deze organisaties, want ze laten het mes aan meerdere kanten snijden. Gezinsvriendelijk werkgeverschap is namelijk in het belang van werkgevers, werknemers én hun kinderen." Eerder vandaag kondigde de minister aan de ontwikkeling van een keurmerk voor gezinsvriendelijk werkgeverschap te willen stimuleren.

De Loflist laat in alfabetische volgorde zien welke organisaties werkende ouders het beste tegemoet komen op het gebied van flexibiliteit, verlof, kinderopvang, work/life balance, beleid, cultuur en extra's. De 10 organisaties die dit jaar uitblinken op bovengenoemde pijlers zijn: &Samhoud, Cisco, Achmea, IBM, De Nederlandsche Bank, het Kadaster, Higher& Company, de Radboud Universiteit Nijmegen, Ernst&Young en de Haagse Hogeschool.

Holwerda: "Er blijkt nog een mooie uitdaging te liggen voor ons allen om een meer gelijke balans tussen werk en gezin voor vrouwen èn mannen volledig geaccepteerd te krijgen. In de huidige perceptie is het nog niet sexy en 'cool' genoeg voor vaders om te kiezen voor meer 'gezin' in hun balans en getuigt het van slecht moederschap van vrouwen als zij kiezen voor een meer dan 32-urige werkweek en een carrière."
Categorie:
Tag(s):