dinsdag, 18. augustus 2009 - 13:28

Top 5 van problemen brugklassers

Amsterdam

Elk jaar maken bijna 200.000 jongeren de stap van de basisschool naar middelbaar onderwijs. Een overgang die gepaard gaat met veel veranderingen in hun leven. Korrelatie biedt zowel jongeren als hun ouders hulp en advies bij de stap van basisschool naar brugklas. Ook publiceert zij de TOP 5 problemen waar brugklassers mee rondlopen.

Volgens Leida van den Berg, directeur van Stichting Korrelatie, komen de meeste vragen van jongeren voort uit onzekerheid voor het nieuwe. 'Er veranderen zoveel dingen in hun leven; alles wat vertrouwd was, wordt anders. De vragen die ze stellen variëren van "Hoe maak ik nieuwe vriendjes en vriendinnetjes?" tot "Hoe plan ik mijn huiswerk?" en "Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet gepest word?". We vertellen de jongeren dat het heel normaal is om onzeker te zijn en geven ze tips hoe ze hiermee kunnen omgaan.'

TOP 5 problemen
Op basis van de vragen die brugklassers aan Korrelatie stellen is een TOP 5 problemen samengesteld:

1. Angst om gepest te worden
2. Vertrouwde omgeving en oude vrienden missen
3. Angst om nieuwe vrienden te maken
4. Onzekerheid door nieuwe situatie (niet weten wat ze te wachten staat)
5. Buikpijn en misselijkheid (uit angst om naar de nieuwe school te gaan)

Jongeren, en ouders, die het moeilijk hebben met de overgang naar de brugklas kunnen op QUESTION-ZONE.NL gratis chatten en mailen met professionele hulpverleners, of bellen naar 0900-1450 (15ct p/m).
Categorie:
Tag(s):