zaterdag, 29. augustus 2009 - 13:02

Topverdiener komt bij de PvdA niet in aanmerking voor hoge functie

Den Haag

PvdA-leden die in de (semi)publieke sector meer verdienen dan de Balkenendenorm, komen niet meer in aanmerking voor belangrijke politieke ambten zoals die van minister en burgemeester.
Dat zegt PvdA-voorzittter Liliane Ploumen vandaag in de NRC. Ploumen wil dat PvdA'ers zich 'sober en dienstbaar' opstellen. „Als je dat niet doet, is er geen plek voor je bij de PvdA.”

Uit reacties, die de NRC kreeg op de uitspraken van Ploumen, blijkt dat diverse PvdA-bestuurders in de (semi)publieke sector hierover ontstemd zijn. Ziekenhuisdirecteur Dirk Jan Verbeek (PvdA) zit boven de Balkenendenorm en vindt dat PvdA er goed aan zou doen wat meer trots te zijn op haar leden 'die nog omvangrijke en lastige functies willen vervullen in het hybride gebied tussen het publieke en het private domein.'

Ook een aantal CDA'ers deelt niet het standpunt van hun partij dat niemand in de (semi)publieke sector meer dan de Balkenendenorm van 181.000 euro mag verdienen. Piet Boekhoud, voorzitter van het CDA in Rotterdam en onderwijsbestuurder, waarschuwt dat partijen „een deel van hun kader kwijtraken als zij leden zouden gaan royeren die boven de Balkenendenorm zitten”.
Provincie:
Tag(s):