woensdag, 4. februari 2009 - 12:42

Touw trok visser overboord

Delfzijl

De 55-jarige visser uit Delfzijl die maandag 2 februari in de Duitse Bocht vanaf een vissersschip overboord viel en verdronk is door een touw van het vistuig overboord getrokken. Dat is de conclusie van het onderzoek van de Waterpolitie Delfzijl.

De Waterpolitie stelde dinsdagavond onmiddellijk na aankomst van UK2 in Delfzijl een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Daaruit bleek dat maandagavond omstreeks 21.30 uur tijdens de voorbereidingen voor een nieuwe vistrack plotseling een touw van het vistuig, vermoedelijk door de bewegingen van het schip en de golven, over het dek sloeg. Het touw vloog ook over het hoofd van het slachtoffer. Toen het touw daarna weer strak kwam, trok het de visser mee overboord. Bemanningsleden gooiden het slachtoffer nog reddingsboeien en lijnen toe maar hij kon deze niet pakken.

Na het ongeval werd door de Duitse Kustwacht een zoekactie opgestart waarbij vanuit Nederland ook een offschore reddingshelikopter werd ingezet. Later voegden zich daarbij nog schepen van de Duitse Kustwacht, een Deens fregat en een achttal viskotters. De UK292 meldde dinsdagmiddag omstreeks 12.30 uur dat het lichaam van de vermiste visser was gevonden en geborgen.
Provincie:
Tag(s):