zaterdag, 9. mei 2009 - 14:50

Trambestuurder en conducteur ernstig mishandeld

Rotterdam

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdagavond rond half tien, twee verdachten gearresteerd na de mishandeling van een trambestuurder en een conducteur op de Laan op Zuid.

De 23-jarige conducteur sprak de twee verdachten, Rotterdammers van 26 en 28 jaar oud, in de tram aan omdat zij alcohol aan het drinken waren en zich vervelend gedroegen. De verdachten bleven zich echter vervelend gedragen.

De conducteur liep naar de trambestuurder, gevolgd door de twee verdachten die zowel de conducteur als de 49-jarige trambestuurder plotseling mishandelden. De twee slachtoffers kregen meerdere rake klappen en raakten gewond. Reizigers en getuigen hebben tijdens de mishandeling ingegrepen.

De politie kreeg de melding 'spoedassistentie voor de RET' en ging direct met meerdere politiewagens naar de Laan op Zuid. Hier werden de twee verdachten meteen gearresteerd.

De twee RET-medewerkers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
De conducteur liep onder meer een hersenschudding, gekneusde ribben en mogelijk letsel aan zijn oogkas op.

De trambestuurder, die na de mishandeling één van de verdachten heeft vastgehouden in afwachting van de politie, liep meerdere blauwe plekken en kneuzingen op.

De recherche is een onderzoek gestart. Vandaag worden de getuigen gehoord en zullen de aangiftes van de twee slachtoffers worden opgenomen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):