woensdag, 11. februari 2009 - 17:04

Transportbedrijf in Herten ontruimd vanwege lekkage zwavelzuur

Herten

In het Limburgse Herten is woensdagmiddag een transportbedrijf aan de Schepersweg ontruimd nadat een tank met daarin zwavelzuur is gaan lekken. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de lekkage ontstaan door een mogelijke chemische reactie in de tank waardoor er teveel druk werd opgebouwd.

Tijdens het schoonmaken van de tankwagen is er een kettingreactie ontstaan, waardoor een damp van zwavelzuur is vrijgekomen. Hierdoor ontstond een geel-achtige damp die goed zichtbaar was op het terrein en in de omgeving te ruiken was. De directe omgeving rond het bedrijf werd afgesloten.

De brandweer heeft een groot waterscherm geplaatst om de zwavelzuurdampen zoveel mogelijk neer te slaan. Toch zou er zwavelzuurdamp in een gaswolk richting Herten zijn gewaaid. De brandweer adviseerde omwonenden om de ramen en deuren gesloten te houden.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, zegt een woordvoerder van de brandweer. Wel worden omwonenden van de Schepersweg en mensen die aanwezig waren op het voetbalveld of het tenniscentrum en die op dit moment last hebben van prikkelingen van ogen of luchtwegen, geadviseerd contact op te nemen hun huisarts.

Rond 19.00 uur had de brandweer de situatie onder controle en kon de afzetting worden opgeheven.
Provincie:
Tag(s):