donderdag, 16. juli 2009 - 20:25

“Transportbedrijf TLG Zeeland loost medewerkers op onbeschofte manier”

Rilland

Transportbedrijf TLG Zeeland uit Rilland zet vrijwel het voltallige kantoorpersoneel per direct aan de kant, zonder vertrekregeling of begeleiding naar een andere baan. “Dit is wel heel onbeschoft”, vindt CNV-bestuurder Marcel Hoogendijk.

Bij het transportbedrijf werken zo’n vijftig chauffeurs. De directie heeft eerder deze week besloten om acht van de negen kantoormedewerkers te ontslaan. Hoogendijk: “Kennelijk gaat de directie nu alles zelf doen: de hele planning, de administratie, noem maar op. Dit is een hele vreemde gang van zaken. De directie had op basis van de cao beroepsgoederenvervoer hierover met ons moeten overleggen, maar dat is niet gebeurd.”

De acht werknemers hebben een brief gekregen, waarin staat dat voor hen ontslag is aangevraagd, vanwege “de slechte financiële situatie waarin de onderneming zich bevindt”. In de brief staat ook dat er geen geld is voor een afvloeiingsregeling of een outplacement-traject. “Hier klopt niks van”, vindt Hoogendijk. “We zullen zeker proberen om dit juridisch te gaan aanvechten.”

De vakbond lag enkele maanden geleden ook al met het bedrijf in de clinch, omdat TLG Zeeland wilde dat werknemers vrijwillig salaris zouden inleveren en af zouden zien van hun vakantiegeld. “Dat is natuurlijk tegen alle cao-afspraken in”, zegt Hoogendijk.
Provincie:
Tag(s):