donderdag, 12. maart 2009 - 20:06

Transporteur tweemaal in de fout

Bedum

Een transportbedrijf uit de gemeente Bedum is woensdag twee maal met dezelfde vrachtwagencombinatie in de fout gegaan. De lading was tot twee keer toe niet op een veilige manier vastgezet. Tegen het bedrijf en de chauffeurs wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een agent zag de vrachtwagencombinatie met een aantal betonplaten rijden over de Sint Annerweg in Bedum. De platen, met een totaal gewicht van 24 ton kg, waren met slechts twee sjorbanden vastgezet. De 67-jarige chauffeur uit Bedum werd hierover aangesproken en werd verplicht de lading volgens de veiligheidsregels met minimaal dertien banden vast te zetten.Vlak daarna zag de politie de combinatie opnieuw rijden op de N46. Nu bestuurde een 36-jarige man uit Bedum de combinatie en bleek dat de lading met slechts vier banden was vastgemaakt. Het transportbedrijf is in het verleden vaker voor soortgelijke overtredingen bekeurd.

Het niet goed vastzetten van lading kan zeer ernstige gevolgen hebben. Bij een acute remactie of bij een uitwijkmanoeuvre kan de lading de sjorbanden kapotscheuren, met desastreuze gevolgen voor het overige verkeer. In 2008 hebben meerdere verkeersongevallen plaatsgevonden waarbij onjuiste belading ernstige schade en letsel veroorzaakten.
Provincie:
Tag(s):