dinsdag, 13. oktober 2009 - 19:52

Transporthelikopter voor politie

Schiphol

De politie beschikt sinds dinsdag over een eigen transporthelikopter. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft een AgustaWestland AW139 aan de luchtvloot toegevoegd. De middelzware helikopter is aangeschaft voor de landelijke politietaken.

Vanwege zijn grote actieradius krijgt de nieuwe helikopter ook een taak bij het toezicht op de Noordzee. Door de specifieke uitvoering is het toestel tevens geschikt voor de inzet van anti-terreureenheden van de Dienst Speciale Interventies (DSI).

Met de komst van de transporthelikopter is de vernieuwing van de luchtvloot bijna voltooid. Als het leveringsprogramma dit jaar is afgerond heeft de politie de beschikking over een moderne luchtvloot die bestaat uit zes lichte helikopters van het type Eurocopter C135, twee middelzware transporthelikopters van het type AgustaWestland AW139 en drie vleugelvliegtuigen van het type Cessna 182. De zeven oude helikopters, waarvan de eerste dateert uit 1974, worden na 35 jaar trouwe dienst eervol afgestoten.
Provincie:
Tag(s):