maandag, 23. maart 2009 - 11:05

Treinwagons ontspoord

Vleuten

Op het baanvak tussen Utrecht CS en Vleuten is maandagmorgen een deel van een goederentrein ontspoord. Twee van de wagons zijn naast de rails geraakt en hebben grote schade aangericht aan het spoor.

De goederentrein heeft het spoor tussen Vleuten Utrecht Terwijde over een lengte van bijna 5 kilometer beschadigd. Een reizigerstrein raakte beschadigd door opspattend grind. Er vielen geen gewonden en de goederentrein vervoerde onderdelen voor elektronische apparaten.

De twee wagons die ontspoorden hebben de perronwanden van station Vleuten beschadigd. Het spoor, de dwarsliggers, de kabels zijn over een lengte van bijna 5 kilometer beschadigd. De reizigerstrein is op eigen kracht doorgereden naar station Woerden. De reizigers hebben de trein kunnen verlaten en zijn met bussen verder vervoerd.

De ontsporing heeft tot gevolg dat er tussen Utrecht en Woerden geen treinen rijden. Doorgaande reizigers tussen Amersfoort en Den Haag of Rotterdam wordt geadviseerd om via Schiphol te reizen. Reizigers tussen Roosendaal en Utrecht wordt geadviseerd via Den Bosch te rijden.

Op dit moment is nog niet bekend hoe lang het duurt om de schade te herstellen.
Provincie:
Tag(s):