dinsdag, 14. april 2009 - 9:29

Trio opgepakt na brandstichting en inbraak

Heerenveen

Maandagavond zijn op het Fedde Schurerplein in Heerenveen drie jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak en brandstichting. Er kwam een melding binnen dat er werd ingebroken in een bouwkeet.

Een getuige had gezien dat drie jongens over de hekken van het bouwterrein waren geklommen en belde hierna direct de politie via 1-1-2. Deze ging met meerdere eenheden ter plaatse en zagen drie jongens vanaf het bouwterrein wegrennen. De jongens werden na een achtervolging aanhouden. Het gaat om een 19-jarige en twee 18-jarige jongens uit Heerenveen.

Kort na de aanhouding bleek er rook uit de bouwkeet te komen. Met behulp van brandblussers aangereikt door omstanders kon de brand snel geblust worden en hoefde de brandweer niet meer in actie te komen. De politie vermoedt dat de verdachten met de brandstichting eventuele sporen wilden wissen. Het is op dit moment onbekend wat er uit de bouwkeet is weggenomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaar (leeftijd en woonplaats onbekend) moet nog aangifte doen.
Provincie:
Tag(s):