donderdag, 22. januari 2009 - 7:04

Tuinbedrijf in Sint-Michelgestel getroffen door grote brand

Woensdagavond 21 januari heeft een flinke brand gewoed bij een bedrijf in tuinmeubelen en sauna's aan de Berkdijk. Rond 23.00 uur kreeg de brandweer een melding van een binnenbrand, maar al gauw bleek dat deze uitslaand was.

Door snel handelen van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar omliggende gebouwen. Er kon echter niet worden voorkomen dat een groot deel van het bedrijf werd verwoest.

Om 01.45 uur gaf de brandweer het sein brandmeester, maar men is nog lange tijd bezig geweest met nablussen. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De exacte oorzaak van de brand is onbekend. Vermoedelijk is deze echter ontstaan nadat vonken, eerder op de dag veroorzaakt door machines, zijn gaan broeien tussen het opgeslagen hout. De eigenaar had het pand pas rond 22.30 uur verlaten. Er is geen enkele aanleiding brandstichting te vermoeden.

De brand werd bestreden door de brandweer van Sint Michielsgestel en daarbij werden zij geassisteerd door diverse omliggende korpsen. Er werden onder andere drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet.

De Bosschebaan werd gedeeltelijk door de politie afgesloten omdat over de rijbaan diverse slangen waren neergelegd in verband met waterwinning door de brandweer.
Provincie:
Tag(s):