woensdag, 11. februari 2009 - 21:10

Tuinbouwgebieden Rundedal en Klazienaveen beter bereikbaar voor zwaar verkeer

Klazienaveen

Het college van Emmen gaat de gemeenteraad vragen in te stemmen met de aanleg van een goede verbinding tussen het tuinbouwgebied het Rundedal en de A37. Met deze nieuwe weg De Zwet worden het centrum van Klazienaveen en het centrum van Barger Compascuum ontlast. In de toekomst hoeft zwaar vrachtverkeer niet meer door het centrum van beide dorpen te rijden. Ook wordt de Postweg minder intensief gebruikt door zwaar verkeer en is het groengebied rondom de het riviertje de Runde beter bereikbaar voor recreanten. De nieuwe Oost West verbinding wordt aangelegd met een brug over het riviertje de Runde.

De aanleg van De Zwet en de brug over de Runde maken deel uit van het Masterplan voor het Rundegebied. De aanleg van de brug heeft toegevoegde waarde voor leefbaarheid van de directe omgeving en voor de ontwikkeling van het tuinbouwgebied Het Rundedal, want ondanks de mindere periode blijft Emmen de tuinbouw steunen. De verbeterde verbinding draagt bij aan de economische versterking van de tuinbouwgebieden en de lokale economie. De bereikbaarheid van de bedrijven voor de aanvoer van grondstoffen en afvoer van producten verbetert sterk door de nieuwe weg.

Gemeente Emmen investeert met de aanleg van de weg anderhalf miljoen euro. De aanleg van de Zwet en de brug is voor 1 januari 2010 gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):