donderdag, 12. maart 2009 - 10:06

Tunnels A73 komend weekend gesloten

Roermond

De tunnels in de A73 bij Roermond gaan komend weekend weer op slot. De Roertunnel en de tunnel Swalmen zullen van vrijdagavond 13 maart (20.00 uur) tot maandagochtend 16 maart (06.00 uur) worden gesloten voor het uitvoeren van testen. Tegelijkertijd worden ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan technische installaties, zoals de ventilatoren, zo meldt Rijkswaterstaat.

De keuze voor de tunnelsluiting in het weekend van vrijdag 13 tot maandag 16 maart is genomen in overleg met de gemeente Roermond, de provincie Limburg, de vervoersorganisaties EVO en TLN, de Kamer van Koophandel, ondernemers uit Roermond.

Tijdens de weekendafsluiting blijft Roermond goed bereikbaar. Er zijn diverse advies- en omleidingsroutes ingesteld. De omleidingsroutes gaan via de N273 (Napoleonsbaan), de N280 en de A2. Deze routes worden op de belangrijke toegangswegen aangegeven met diverse gele borden en tekstwagens. De N273 is de belangrijkste omleidingsroute voor doorgaand vracht- en personenverkeer vanuit het noorden en het zuiden.
Provincie:
Tag(s):