donderdag, 22. januari 2009 - 8:31

Turkse gemeenschap wil meer gezamenlijke activiteiten

Veendam

Dinsdagavond hield het bestuur van Turk Der, van de Turkse gemeenschap in Veendam voor het eerst een Nieuwjaars koffie bijeenkomst aan de Dr. Bosstraat. Tijdens deze avond waren diverse politieke partijen, maar ook de politie, wijk- en buurtbeheer Noord en Compaen uitgenodigd.

Voorzitter Omer Maras heeft eerst alle nieuwe bestuursleden voorgesteld. Het huidige bestuur bestaat nu uit voorzitter Omer Maras, secretaris Esin Narman, penningmeesters Ibrahim Kaye en Bircan Yilmaz. In de activiteitencommissie zitten Gul Ciftci, Fikret Lukumci, Erkan Yildirim, Selim Keskin, Mustafa Kulac, Mehmet Yildiz en Coskun Uzuner.

Eén van de doelstelling van deze avond was, dat de Turkse gemeenschap met diverse partijen wilde kennismaken en om informeel te kijken en te bespreken hoe de Turkse gemeenschap met de Veendammer gemeenschap beter kan samenwerken.

Het bestuur van Turk Der wilde een kleine twee jaar geleden al graag activiteiten organiseren met de inwoners van Veendam. Door omstandigheden is dit doel nog niet bereikt, men hoop dat dit met het nieuwe bestuur wel gaat lukken.

Voor de sfeer was accordeonvereniging “FRESCO� uit Veendam uitgenodigd. Volgens onze fotograaf was dit wel heel bijzonder, in deze Turkse omgeving Nederlandse liedjes te horen spelen door 13 accordeonisten.

Ter afsluiting van zijn openingswoord nodigde de voorzitter Omer Maras alle aanwezigen uit om gezamenlijk een kopje koffie of Turkse thee te drinken met daarbij geserveerd heerlijke Baklava, een zoete lekkernij gemaakt van bladerdeeg, amandelen en heel veel suiker, en de voorzitter sloot het officiële gedeelte af met het spreekwoord: Tatli yiyelim tatli konusalim (Laten we zoet eten, zodat er zoet gesproken kan worden).
Provincie:
Tag(s):