vrijdag, 1. mei 2009 - 19:04

Tussauds beeldhouwer werkt live aan beeld Gerard Joling

Amsterdam

Van vrijdag 1 mei tot en met zondag 3 mei geeft Madame Tussauds Amsterdam voorbijgangers en bezoekers een uniek kijkje in haar keuken. Een beeldhouwer uit de Londense Tussauds Studio’s werkt deze dagen in de Rokin etalage aan het kleien hoofd van de succesvolle zanger en presentator Gerard Joling.

Gerard heeft al twee keer enthousiast voor dit beeld geposeerd waarbij medewerkers van de Tussauds Studio’s honderden foto’s van hem gemaakt hebben en al zijn maten hebben opgenomen.

Ook zijn de kleur van het haar, ogen en huid gedetailleerd vastgelegd. Met hulp van al deze gegevens hebben drie beeldhouwers de afgelopen periode intensief gewerkt aan de realisatie van Gerards beeld in klei.

In de etalage in Amsterdam gaat de beeldhouwer Gerard’s hoofd tot in detail bijwerken zodat er, bij zijn terugkomst in de Studio’s in Londen, een mal van gemaakt kan worden waarin de was wordt gegoten. Daarna zijn de kleur-, haar- en oogspecialisten nog zes weken aan het werk om het beeld af te ronden. Eind juni zal Gerard dit beeld zelf onthullen.

Vrijdag 1 mei maakte Gerard Joling rond 13.00 uur zijn opwachting in de etalage aan het Rokin, om nog een keer voor zijn beeld te poseren. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van Madame Tussauds Amsterdam dat er op deze manier een ‘live-sitting’ te zien was. Via een webcam is het werk van de beeldhouwer te volgen op: www.madametussauds.nl en www.gerardjoling.nl
Provincie:
Tag(s):