donderdag, 12. maart 2009 - 9:48

Tussenairbag achterpassagiers wereldprimeur van Toyota

Toyota Motor Corporation (TMC) maakt bekend dat het met de SRS tussenairbag voor de achterpassagiers een wereldprimeur* heeft ontwikkeld. Deze airbag helpt bij een aanrijding van opzij de kans op ernstig letsel bij de achterpassagiers te verkleinen.

De airbag midden achter is gemonteerd in een dakconsole voor de achterpassagiers. Deze console zal voor het eerst worden toegepast in een nieuw Toyota-model dat in de nabije toekomst in de Japanse markt zal worden geïntroduceerd. Als de auto van opzij wordt aangereden, komt de airbag tevoorschijn uit de console om te voorkomen dat de passagiers hard met elkaar in aanraking komen.

Toyota blijft doorgaan met het ontwikkelen en productierijp maken van passieve veiligheidstechnologie om de kans op letsel bij een ongeval steeds verder te verkleinen. Toyota was bijvoorbeeld ook een van de eerste fabrikanten die auto's uitrustten met curtain airbags en knieairbags. Zo was de Toyota Avensis in 2003 in Europa de eerste auto in zijn segment met een standaard knieairbag.
Categorie:
Tag(s):