maandag, 3. augustus 2009 - 10:30

Twee 17-jarige jongens verdacht van woningoverval

Koningsbosch

De politie heeft drie mannen aangehouden voor de overal op een woning aan de Prinsenbaan in Koningsbosch op 12 juli. Het drietal, twee 17-jarige jongens uit Koningsbosch en Susteren en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn tussen 16 juli en 27 juli aangehouden. Dit heeft de politie Limburg-Noord zondag bekend gemaakt.

Aangezien de politie meerdere aanhoudingen niet uitsluit kan er nog niet verteld worden hoe zij de drie verdachten op het spoor is gekomen. De drie verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

De overval op de woning vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag even voor middernacht. Toen er bij de betreffende woning werd aangebeld, opende de 24-jarige bewoonster de deur en direct lopen er drie gemaskerde mannen de woning binnen. Ze duwen de vrouw aan de kant, slaan haar en lopen op de 27-jarige medebewoner af en slaan hem met een hard voorwerp op zijn hoofd. De man heeft zich verdedigd maar kon een hoofdwond niet voorkomen. Beide slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):