maandag, 19. januari 2009 - 17:28

Twee aanhoudingen in onderzoek roofovervallen

Nederweert

De politie heeft afgelopen vrijdag een 42-jarige en een 20-jarige man uit Roermond aangehouden in verband met een overval in Nederweert. De politie kwam de overvallers op het spoor, nadat een agent een van mannen op de Koninginnesingel in Venlo herkende. De mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek instellen naar eventuele betrokkenheid bij meerdere overvallen.

Inmiddels hebben de verdachten een bekennende verklaring afgelegd dat zij een overval hebben gepleegd op de Zeeman in Nederweert.

Een piek aan overvallen de laatste weken in Noord- en Midden-Limburg is voor de politie Limburg-Noord aanleiding voor een intensievere aanpak van de problematiek. Vrijdag werd een pakket aan maatregelen bekend gemaakt door de politie.

Zo zal de politie Limburg-Noord, in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel twee informatiebijeenkomsten voor ondernemers organiseren. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 21 januari in de Oranjerie in Roermond voor de ondernemers in het politiedistrict Midden-Limburg en maandag 26 januari in De Witte Hoeve in Venray voor ondernemers in de districten Venlo en Venray.
Provincie:
Tag(s):