zondag, 26. juli 2009 - 13:07

Twee agenten gewond na achtervolging

Rotterdam

De politie heeft zondagochtend twee Rotterdammers gearresteerd na een achtervolging. Twee politiemensen raakten gewond tijdens de achtervolging en de aanhouding.

Rond zeven uur hielden agenten een alcoholcontrole op de Willemsbrug, waarbij zo'n vijf bestuurders al waren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Eén bestuurder negeerde de stoptekens en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging die eindigde met een aanrijding op de Oranjeboomstraat. Een politieman liep hierbij verwondingen op aan zijn schouder. Politiemensen konden één van de verdachten direct arresteren. Na een achtervolging te voet, werd de tweede Rotterdammer aangehouden. Tijdens een worsteling tussen de verdachte en de politieman sneuvelde een ruit waarbij de agent een slagaderlijke bloeding opliep. De twee politiemensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen is ter observatie opgenomen.

De twee verdachten, Rotterdammers van 33 en 36 jaar, zijn op het politiebureau in verzekering gesteld. De 33-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. De recherche stelt een nader onderzoek in, waarbij o.a. wordt onderzocht of de auto van diefstal afkomstig is.
De Willemsbrug is zondagochtend in verband met sporenonderzoek afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):