zaterdag, 10. januari 2009 - 12:35

Twee agenten mishandeld door Ossenaren

Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee agenten mishandeld door twee Ossenaren op de Eikenboomgaard in Oss. Twee andere Ossenaren zijn aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Omstreeks 04.00 uur zagen twee agenten in burger dat een 24-jarige Ossenaar een fiets vernielde. Toen hij hierop werd aangesproken, ontstond er een worsteling. De Ossenaar probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken en pleegde verzet. Hij sloeg één van de agenten in het gezicht en gaf hem een trap in zijn rug. De agent moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

Geuniformeerde collega's kwamen ter plaatse om het publiek, dat zich met de aanhouding bemoeide, op een afstand te houden. Een 22-jarige Ossenaar wilde niet achteruit gaan en sloeg vervolgens een agent in het gezicht. Een 20-jarige Ossenaar voldeed eveneens niet aan de vordering om te vertrekken, evenals een 21-jarige Ossenaar die tevens de hondengeleider uitschold.

Allevier de Ossenaren zijn aangehouden, twee zitten er nog vast en zijn in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld. De Ossenaren van 20 en 21 jaar zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt terzake niet voldoen aan bevel of vordering en belediging.
Provincie:
Tag(s):