dinsdag, 29. september 2009 - 21:37

Twee doden bij kettingbotsing op A15

Gorinchem

Op dinsdagmiddag 29 september zijn twee mannen overleden na een aanrijding op de A15. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur ter hoogte van de afrit naar de A27.

Een tankvrachtauto, bestuurd door een 58-jarige man uit Nieuwegein, raakte in aanrijding met de achterste auto van de file. Hierdoor ontstond een kettingbotsing waarbij acht voertuigen betrokken waren. Hieronder waren zes personenauto’s, een bestelbusje en de tankvrachtwagen. De twee slachtoffers, die in de eerste twee personenauto’s zaten, raakten ernstig gewond. Zij zijn aan hun verwondingen overleden. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en ambulances kwamen ter plaatse, maar medische hulp mocht niet meer baten. De overige bestuurders en inzittenden van de betrokken voertuigen zijn met de schrik vrij gekomen. De Regionale Verkeersondersteuning (RVO) heeft sporenonderzoek gedaan en onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Vanwege het ongeval is de afrit naar de A27 enige uren afgesloten, waardoor filevorming op de A15 ontstond. Het verkeer richting Utrecht en Breda is omgeleid via onder andere de A2.
Provincie:
Tag(s):