donderdag, 24. september 2009 - 12:38

Twee jongeren aangehouden in zaak Gerben Hoeksma

Veendam

De regiopolitie Groningen heeft woensdagmorgen twee jongeren aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 65-jarige Gerben Hoeksma. Het gaat om de 18-jarige en een 16-jarige jongen en zouden volgens de politie beide uit Veendam komen.

Omdat de doodsoorzaak van Hoeksma nog niet onomstotelijk is vastgesteld door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk, zal verhoor van de verdachten en forensisch onderzoek meer duidelijkheid moeten geven. Wel is bekend gemaakt dat het slachtoffer letsel had toen hij dood werd gevonden in zijn woning. en volgens insiders zou dit zowel op het lichaam zijn, als in het aangezicht.

Hoeksma slachtoffer van zijn gastvrijheid?

Uit verklaringen van omwonenden en bekenden van Hoeksma lijkt het erop dat de 65-jarige Veendammer slachtoffer is geworden van zijn eigen gastvrijheid. Meerdere jongeren waren welkom bij de duivenvoereter, waaronder ook drugsgebruikers. Mogelijk was het bij de daders bekend dat Hoeksma contact geld in huis had liggen en om in hun drugs behoefte te voorzien het geld afhandig wilde maken.
Provincie:
Tag(s):