zondag, 4. oktober 2009 - 12:54

Twee jongeren verongelukt bij ernstig verkeersongeval

Wassenaar

Bij een eenzijdig ongeval in Wassenaar op zaterdagavond 3 oktober om 22.30 uur zijn twee jongeren uit Wassenaar verongelukt.

Een 18-jarige automobilist uit Wassenaar reed over de Landscheidingsweg N14 in de richting van Wassenaar-Zuid. Ter hoogte van het viaduct over de Rijksstraatweg raakte de man door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, schampte een lantaarnpaal, sloeg over de kop en kwam op zijn kop op het weggedeelte bestemd voor het tegemoet komende verkeer tot stilstand.

Direct werd door de politie een omvangrijke hulpverleningsoperatie opgestart. In het voertuig, een personenauto (stationwagen) zaten in totaal zeven personen, die allen gewond waren.

Bij de operatie werden zeven ambulances ingezet. Ook kwamen een traumateam met een helikopter, diverse hulpverleningsvoertuigen van de brandweer Haaglanden en de nodige politie-eenheden ter plaatse.

De Landscheidingsweg (N14) werd tussen de Zijdeweg en de Wittenburgerweg in beide richtingen voor al het verkeer afgesloten. Ter plaatse bleek, dat een 18-jarige passagier uit Wassenaar direct aan haar verwondingen was bezweken.

Een 18-jarige mannelijke passagier werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. In de loop van de nacht overleed ook hij aan zijn verwondingen.

Alle andere inzittenden (18 jaar) werden vervoerd naar diverse ziekenhuizen in de regio.

De politie nam van de 18-jarige bestuurder een bloedproef af, teneinde vast te kunnen stellen of er sprake is geweest van alcoholgebruik. De man is aangemerkt als verdachte, is aangehouden en in verzekering gesteld.

De twee overleden slachtoffers zaten vermoedelijk in de laadruimte van de stationwagen. De andere gewonden maken het naar omstandigheden redelijk. Alle inzittenden kwamen uit Wassenaar.

De technische ongevallendienst van Politie Haaglanden (TOHD) verrichtte op de locatie een uitgebreid sporenonderzoek. De Landscheidingsweg werd omstreeks 03.30 uur weer vrij gegeven.

De politie onderzoekt de toedracht van het tragische ongeluk. Getuigen die informatie hebben over de toedracht kunnen bellen met de verkeerspolitie in Den Haag via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):