maandag, 22. juni 2009 - 17:34

Twee kinderen gewond na aanrijding door politieagent

Rotterdam

Twee Rotterdamse kinderen, een 5-jarig jongetje en een 9-jarig meisje, raakten zondagmiddag gewond op de Pretorialaan. Zij werden aangereden door een onherkenbare politieauto. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Rond kwart voor vijf staken het zusje en het broertje de Pretorialaan over. Zij passeerden eerst een rij geparkeerde auto’s, daarna liepen zij tussen langzaam rijdende auto’s door. Op de tweede rijstrook werden zij geraakt door een 29-jarige politieagent in een onherkenbare politieauto.

Direct is de GGD gealarmeerd. Die verleende eerste hulp. Het jongetje is zwaargewond overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis, waar hij in de loop van de avond is geopereerd. Het meisje is overgebracht naar het Ikazia ziekenhuis. Daar bleek dat haar verwondingen meevielen. Zij is een nacht ter observatie gehouden.

Onderzoek
Het is gebruikelijk om bij ongevallen waar politiemensen bij betrokken zijn, het onderzoek uit te besteden aan een ander korps. De politie Haaglanden verricht daarom nader onderzoek naar de toedracht.

Twee bestuurders die uit tegenovergestelde richting kwamen, worden gehoord. Onderzocht wordt of de kinderen ook door een ander voertuig zijn geraakt. Tevens zijn camerabeelden veiliggesteld om duidelijkheid te krijgen over dit ongeval.

Getuigen
Meerdere omstanders zijn zondagavond gehoord als getuige. Mocht u nog niet zijn gehoord en over informatie beschikken belt u dan met telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):