woensdag, 14. oktober 2009 - 12:40

Twee nieuwe arrestaties strandrellen Hoek van Holland

Rotterdam/Rijnmond

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft, in samen­werking met het Openbaar Ministerie, twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de rellen in Hoek van Holland. Het totaal aantal gearresteerden voor de rellen in Hoek van Holland is nu tweeëntwintig. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Ook deze twee nieuwe verdachten worden verdacht van openlijke geweldpleging en zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Diverse aanhoudingen
Dinsdagmiddag rond half vijf hielden agenten in Vianen een 20-jarige man aan. De verdachte uit Capelle aan den IJssel was daar bezig met werkzaam­heden. Hij is overgebracht naar een politiebureau in Rotterdam waar hij is vastgezet. De man is eerder betrokken geweest bij voetbalgerela­teerd geweld.

Woensdagochtend vroeg rond half zeven hielden agenten een 18-jarige man uit Rotterdam aan. Hij is van zijn bed gehaald in zijn woning. Ook hij is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De beide mannen zijn gedurende het politie-onderzoek naar voren gekomen; zij stonden niet op de tien naar buiten gebrachte foto’s.

Minutieus bekijken
Onder leiding van twee Officieren van Justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het strandfeest strafbare feiten heeft gepleegd.

Tientallen politie­mensen zijn bij dit onderzoek betrokken. Na het publiceren van de foto’s heeft de politie nu 71 tips ontvangen, inclusief de 3 tips naar aanleiding van de uitzending van 'Opsporing Verzocht' van gisteren.

Getuigenoproep
Mensen die informatie hebben (of over nieuw beeldmateriaal be­schik­ken) rondom de rellen kunnen bellen met het rechercheteam via 0900-8844 (lokaal tarief). Zij kunnen ook anoniem reageren via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Daarnaast is uit onderzoek naar voren gekomen dat er mensen gewond zijn geraakt door steekincidenten. Voor zover zij nog geen contact met de politie hebben opgenomen, wil het rechercheteam graag dat ook zij contact opnemen.
Provincie:
Tag(s):