donderdag, 19. maart 2009 - 20:20

Twee nieuwe verdachten juweliersoverval aangehouden

Lelystad

De Bovenregionale Recherche Midden Nederland heeft, in samenwerking met het Openbaar Ministerie in Lelystad, een vrouw en een man aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de overval op een juwelierszaak in Almere Haven begin februari. Voor deze overval zitten nu in totaal vijf mensen vast.

Op grond van binnengekomen informatie en rechercheonderzoek werd, in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 maart, de vierde verdachte in Amsterdam aangehouden.

De 21-jarige man uit Almere zou mogelijk ook de schutter zijn die de eigenaar van de winkel ernstig verwondde. Dinsdagmorgen 17 maart werd de vijfde verdachte, een 18-jarige vrouw uit Almere, in haar woonplaats aangehouden.

De 21-jarige verdachte is maandag 16 maart voorgeleid voor de rechter-commissaris en is voor 14 dagen in bewaring gegaan.

Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Het Bovenregionaal Rechercheteam onderzoekt of de vijf aangehouden verdachten mogelijk ook verantwoordelijk zijn voor andere overvallen. Het team sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op donderdagmiddag 5 februari 2009 werd juwelier de Gouden Kroon aan de Marktgracht in Almere door vier mannen overvallen. Op het moment van de overval was alleen de eigenaar in de zaak aanwezig.

De verdachten sloegen de vitrinekasten stuk en wilden met buit de winkel verlaten. De eigenaar bedacht zich geen moment en rende de winkel uit. Eenmaal buiten trok hij het rolluik van de juwelierszaak naar beneden. Eén van de verdachten zag nog kans op tijd weg te komen. De andere drie overvallers werden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):