vrijdag, 20. maart 2009 - 13:31

Twee verdachten aangehouden na schietpartij

Hengelo

Twee 19-jarige mannen uit Almelo zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 20 maart aangehouden door de politie. Daarbij werd een vuurwapen met munitie in beslag genomen. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Op vrijdag 20 maart 2009 omstreeks 4.07 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er geschoten werd op de Willemstraat in Hengelo. De gealarmeerde agenten kregen van een 34-jarige getuige een doorgeladen vuurwapen overhandigd. Meteen daarna hielden zij twee 19-jarige mannen uit Almelo aan. De mannen zijn opgesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld.

De politie stelde meteen een sporenonderzoek in en zette hierbij diverse straten, waaronder de Willemstraat, Marktstraat en Langestraat, tot 9.00 uur met lint af. Hier werd gezocht naar de hulzen van de afgeschoten munitie en gekeken waar de kogels waren ingeslagen. Door getuigen werden meerdere schoten gehoord. Niemand raakte bij deze schietpartij gewond.

De politie is momenteel volop bezig met het opnemen van diverse verklaringen en aangiften. De mogelijke aanleiding van de schietpartij is een conflict geweest in een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):