woensdag, 21. oktober 2009 - 10:38

Tweede aanhouding in zaak woningoverval met dodelijke afloop

Hilversum

In Haarlem is dinsdagochtend 20 oktober 2009 een 31-jarige inwoner van Almere aangehouden. De Almeerder werd aangehouden in de Rechtbank waar hij voor een ander strafbaar feit aanwezig moest zijn.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 63-jarige Ton Boomgaard op vrijdag 27 februari 2009 in zijn woning in ’s-Graveland. De Almeerder is aangehouden op verdenking van diefstal met geweld/afpersing en gekwalificeerde doodslag. Vandaag wordt in Almere een huiszoeking gedaan.

Op 5 oktober jongstleden werd een 47-jarige Almeerder aangehouden, ook op verdenking van betrokkenheid bij dit feit. De Raadkamer van de Rechtbank in Amsterdam heeft gisteren het voorarrest tegen deze verdachte verlengd. Het onderzoek naar de roofmoord wordt voortgezet.

Vrijdagavond 27 februari 2009 werd het echtpaar Boomgaard overvallen in hun woning aan de Loodijk. De vrouw des huizes opende op aanbellen de voordeur waarop drie mannen de woning binnendrongen. De 63-jarige Ton Boomgaard schoot zijn vrouw te hulp en raakte met een van de overvallers in een worsteling. Tijdens deze worsteling werd een schot gelost dat de bewoner dodelijk trof.

De overvallers vluchtten uiteindelijk weg met sieraden en een geldbedrag. Tijdens de overval waren ook twee kleinkinderen van het echtpaar in de woning. Zij bleven net als de bewoonster ongedeerd.

Vanaf 27 februari heeft een groot rechercheteam onafgebroken aan deze zaak gewerkt. Het team gaat verder met het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):