dinsdag, 24. februari 2009 - 14:20

Tweede aanhouding onderzoek naar dood Apeldoornse

Apeldoorn

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige dood van de 54-jarige Apeldoornse Omi Noija heeft dinsdag 24 februari een tweede Apeldoorner aangehouden. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de vrouw. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De beloning van 10.000 euro die eind december 2008 door de hoofdofficier van justitie in Zutphen is uitgeloofd, blijft van kracht.

De politie heeft vandaag in alle vroegte de Apeldoornse man aangehouden en op twee locaties in Apeldoorn zoekingen verricht. Zijn leeftijd wordt in het belang van het onderzoek nog niet prijsgegeven.

Op 6 januari is de eerste verdachte aangehouden; een 25-jarige man uit Apeldoorn. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Omi Noija. Zijn voorlopige hechtenis is afgelopen donderdag door de Raadkamer van de rechtbank met 30 dagen verlengd.

Omi Noija werd in de vroege ochtenduren van zondag 31 augustus 2008 levenloos aangetroffen in een pand aan de Wilhelmina Druckerstraat in Apeldoorn. De brandweer had kort daarvoor een brand in het pand geblust waarbij zij de overleden vrouw aantrof. In de loop van de dag bleek het slachtoffer de 54-jarige bewoonster te zijn. Al snel was duidelijk dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft sindsdien een uitgebreid onderzoek ingesteld. In de afgelopen maanden zijn dan ook tientallen personen benaderd en verhoord om meer duidelijkheid te krijgen over het slachtoffer, haar levenswijze en de mensen met wie zij omging.

Eind december 2008 heeft de hoofdofficier van justitie in Zutphen een beloning van 10.000 euro uitgeloofd. Deze beloning blijft van kracht en het rechercheteam hoopt dat tips kunnen bijdragen aan het oplossen van de moord dan wel doodslag op Omi Noija.
Provincie:
Tag(s):