maandag, 16. februari 2009 - 10:43

Tweede kaartjesautomaat station Duiven geplaatst

Duiven

De gemeente Duiven en de Stadsregio Arnhem Nijmegen hebben op het station in Duiven een tweede kaartjesautomaat geplaatst. Met de tweede automaat moeten de soms lange wachtrijen voor de eerste automaat tot het verleden behoren.

In de oude situatie zorgden de wachtrijen er regelmatig voor dat reizigers de trein misten, met de nodige ergernissen tot gevolg. Bovendien maakten de wachtrijen het gebruik van de trein niet aantrekkelijker.

De automaat staat aan het begin van perron 1 (richting Arnhem). Op dat perron staat ook de bestaande automaat. Omdat veruit de meeste reizigers op perron 1 instappen, is de tweede automaat op dit perron geplaatst. Op deze wijze wordt het onnodig passeren van de spoorwegovergang voorkomen.

De gemeenteraad van Duiven drong tijdens de begrotingsbehandeling eind 2006 aan op plaatsing van een tweede kaartjesautomaat. De Stadsregio Arnhem Nijmegen besloot in 2007 de financiële middelen voor de tweede kaartjesautomaat beschikbaar te stellen. Vervolgens heeft NS Reizigers de opdracht gekregen om de automaat te plaatsen.
Provincie:
Tag(s):