dinsdag, 6. januari 2009 - 22:05

Tweede onderzoek Rochdale naar dubieuze vastgoedtransacties

Amsterdam

De Amsterdamse woningcorporatie Rochdale heeft opdracht gegeven voor een tweede extern onderzoek naar een aantal grote vastgoedtransacties waarbij de corporatie betrokken is. Het tweede onderzoek richt zich op de manier waarop de raad van commissarissen zijn toezichthoudende taak heeft uitgevoerd. Dit meldt de woningcorporatie op haar website.

Beide onderzoeken worden begeleid door een onafhankelijke commissie, waarin onder meer voormalig hoofdofficier van justitie R. Craemer en oud-topman G. Aquina van het NCIV (een van de voorlopers van Aedes) zitting hebben.

Aanleiding voor de onderzoeken zijn berichten in onder meer het Financieele Dagblad over een aantal grote, dubieuze vastgoedtransacties van Rochdale in Amsterdam Zuidoost. Het gaat onder meer over de aankoop van kantoorpand De Heerd, de verkoop van complex Hogevecht en de beoogde verkoop van complex Nellestein. Ook een seniorenproject van Rochdale in Spanje wordt onder de loep genomen.

Ook het ministerie van VROM doet onderzoek naar de transacties en de betrokkenheid van de, al enige tijd geschorste, bestuursvoorzitter Möllenkamp. Hij blijft voorlopig vrijgesteld van zijn werkzaamheden, zo meldt de website van Rochdale.
Provincie:
Tag(s):