zaterdag, 25. april 2009 - 23:55

Twente en Heerenveen vrijwel foutloos naar gelijkspel

(Elfvoetbal) Twee ploegen die weinig tot geen fouten maakten. Twee ploegen die beiden één keer scoorden uit een dood spelmoment. SC Heerenveen en FC Twente pakten daardoor allebei één punt, waaraan ze beiden ook niets hebben.

Heerenveen en Twente brachten weinig in de eerste helft en in het tweede bedrijf eigenlijk ook niet veel. Beide ploegen konden niet tegen elkaar op en maakten weinig fouten. De enige die vrij dicht bij een doelpunt kwam, was Heerenveen-spits Paulo Henrique, die bij een grote kans op Twente-doelman Sander Boschker stuitte. Een kwartier voor tijd was hij met zijn hoofd wel trefzeker na een corner. Daardoor leek Heerenveen te gaan winnen, maar in een uiterste poging scoorde Theo Janssen in de slotminuut vanuit een vrije trap.

De wedstrijd was door de behouden stijl voor het publiek een wat matige vertoning, maar voetballend gezien was het lang niet slecht. De belangen waren alleen te groot, voor beide ploegen. Verliezen zou niet direct fataal zijn, maar dan zou het voor allebei lastig worden. Twente is nog altijd in de race voor een plek in de voorronde van de Champions Leage. Ajax zit de Enschedeërs op de hielen. Heerenveen doet een poging directe plaatsing voor de Euro League, de opvolger van de UEFA Cup, te bewerkstelligen en heeft daarbij concurrentie van PSV.

Verliezen was dus voor beide ploegen geen optie, maar met een gelijkspel kunnen de teams ook nauwelijks tevreden zijn. Toch was een remise de enige terechte uitslag, gezien het lage aantal fouten.

De generale repetitie voor de bekerfinale, de twee ploegen staan over drie weken weer tegenover elkaar, werd daardoor wel een uiterst professionele vertoning. Wellicht dat in de finale wel iets opportunistischer wordt gespeeld, aangezien dan echt alleen de winst telt. Zaterdag waren er simpelweg te veel belangen voor Twente en Heerenveen om vol voor de winst te gaan.
Categorie:
Tag(s):