woensdag, 4. maart 2009 - 21:15

Twente in slotfase verlenging langs De Graafschap

(Elfvoetbal) FC Twente is weer een stap dichterbij het winnen van de KNVB-beker. De ploeg van Steve McClaren boekte een zwaarbevochten 1-0 overwinning op De Graafschap in de kwartfinale van het bekertoernooi. Daar had Twente wel 120 minuten voor nodig. Pas in de slotseconden van de verlenging lukte het Marko Arnautovic om Nicolas Cinalli te passeren.

De Superboeren hoopten op een stunt, maar dat zat er aanvankelijk niet in. Het team, onder leiding van interim-trainer Darije Kalezic, begon zenuwachtig aan de confrontatie. Corners van Kenneth Perez zorgden voor enige dreiging en een lepe bal van de Deen op Theo Janssen leek gevaarlijk. Janssen kreeg hem echter voor zijn rechter en niet voor zijn favoriete linkerbeen.

De Graafschap had weining in te brengen en het klasseverschil tussen de nummer twee en de nummer zeventien van de Eredivisie kwam duidelijk aan het licht. Zo had Muslu Nalbantoglu veel moeite met zijn directe tegenstander Eljero Elia.

Na een half uur viel Ben Sahar uit. Hij kon niet verder na een botsing met Peter Wisgerhof. Steve de Ridder verving hem, met als gevolg dat Luuk de Jong voorin heel geisoleerd kwam te staan. Amper tien minuten later moest Kalezic al zijn tweede wissel toepassen. Stijn Wuytens werd vervangen door Peter Jungschläger. Even leek het erop dat nog voor rust ook de derde wisselmogelijkheid van De Graafschap gebruikt moest worden, maar Luuk de Jong kon toch door na een stevige overtreding van Edson Braafheid. Hij ontsnapte aan rood toen hij zijn noppen vol op de enkel van De Jong plantte. Reinold Wiedemeijer zag het, maar besloot geel afdoende te vinden.

De tweede helft was een saaie bedoening. De Graafschap kwam niet in de buurt van Sander Boschker en Twente speelde in een ontzettend laag tempo. Een bal op de lat van Peter Wisgerhof bij een corner, 20 minuten voor tijd, en een bal op de paal vlak voor tijd na een uithaal van Perez waren de schaarse momenten van opwinding in de Grolsch Veste.

In de verlenging sloeg de vermoeidheid toe. Het veld werd ook steeds zwaarder, omdat het was gaan regenen in Enschede. Toch kroop De Graafschap wat meer uit haar schulp en dook het enkele keren op voor Boschker. Enkele kansen werden niet benut. De beste was voor Jason Oost, maar die wilde het te mooi doen. Het duel leek op penalty's af te stevenen, maar daar dacht Arnautovic dus anders over. Hij lepelde de bal toch nog in het doel van De Graafschap.
Categorie:
Tag(s):