zondag, 7. juni 2009 - 22:11

Twintig agenten onderzoeken woningbranden in Emmen

Emmen

De politie Drenthe heeft zondag een Team Grootschalige Opsporing opgestart, het team van ongeveer 20 politiemensen doet onderzoek naar het ontstaan van de drie branden van de afgelopen nacht in Emmen. Zondagmiddag is men begonnen met het horen van getuigen en het houden van een buurtonderzoek.

De politie sluit brandstichting niet uit en stelt daarom een onderzoek in. Voor de benadeelden werd door Salvage voor vervangende woonruimte gezorgd. Burgemeester Bijl van de gemeente Emmen heeft extra toezicht toegezegd.

In de nacht van zaterdag op zondag vonden er drie woningbranden plaats. Omstreeks 01.00 uur ontdekte een 65-jarige bewoner aan de Rietlandenstraat dat het rieten dak van zijn boerderij in brand stond. Hierop heeft hij zijn echtgenote, dochter en schoonzoon gewekt en de brandweer gebeld. Deze konden de boerderij niet meer redden. De schoonzoon moest met ademhalingsproblemen, nadat hij nog iets uit de woning had gehaald, opgenomen worden in het Scheperziekenhuis in Emmen. Hij mocht zondag het ziekenhuis weer verlaten en maakt het goed.

Het vuur sloeg kort na de ontdekking over op een naast de boerderij gelegen tot woning verbouwde rietgedekte schuur. Ook deze kan zo goed als verloren worden beschouwd. De twee bewoners konden hun woning tijdig verlaten.

Kort hierna ontdekte een 43-jarige bewoner aan de Noordbargerstraat eveneens dat het rieten dak van het aan zijn boerderij vastzittend verblijf in brand stond. Hierop wekten zijn echtgenote en hij de daar slapende drie kinderen en konden ze het pand verlaten. Het verblijf brandde volledig af maar de brandweer kon de boerderij redden. Deze liep grote rook- en waterschade op.
Provincie:
Tag(s):