dinsdag, 3. maart 2009 - 22:34

Uitbreiding Drents Museum verder met Van Egeraat

Assen

De provincie Drenthe gaat de bouwfase van de uitbreiding van het Drents museum in met Designed by Erick van Egeraat. Het bedrijf is de doorgestarte vorm van het vorige maand failliet verklaarde Erick van Egeraat Associates. De werkzaamheden worden binnen de Europese aanbestedingsregels gegund aan het nieuwe bedrijf. De provincie wil graag verder met Van Egeraat omdat hij intellectueel eigenaar is van het definitief ontwerp van de nieuwe tentoonstellingvleugel die op het huidige parkeerterrein naast de Gouverneurstuin in Assen zal komen.

Op basis van juridisch advies zal het werk dat niet gekoppeld is aan de specifieke expertise van Van Egeraat opnieuw worden aanbesteed. Op dit moment loopt nog een zorgvuldige procedure voor de bouwvergunning. Op de monumentenvergunning zijn bezwaarschriften ingediend. De provincie heeft een voorlopige voorziening aangevraagd om geen vertraging op te lopen in de voorbereidingen van de bouw. Ook is onlangs voorbereidend grondonderzoek uitgevoerd en zal binnenkort een aantal leidingen worden omgelegd, waardoor de Kloosterstraat geruime tijd is afgesloten. Als de procedures en werkzaamheden volgens planning verlopen, kan de schop voor de uitbreiding rond de zomer in de grond. “Wij doen er alles aan, zeker in deze periode van kredietcrisis, om vertraging te voorkomen,� zo zegt gedeputeerde Tanja Klip-Martin.

De Europese aanbesteding van de bouwwerkzaamheden zijn in een afrondende fase. Geveke Bouw uit Haren is geselecteerd als bouwkundig aannemer en Wolter & Dros / Croon uit Groningen als installateur. Beide aanbiedingen vallen binnen het begrote budget van ruim 21,2 miljoen euro. De opdracht aan de installateur is inmiddels gegund. De gunning aan de aannemer heeft nog niet kunnen plaatsvinden. Eén van de verliezende aannemers heeft bij de rechtbank in Assen een kort geding ingediend om de voorlopige gunning aan de rechter voor te leggen.

In april gaat de eerste schop in de grond voor de bouw van een nieuw depot voor het Drents Museum in Assen. De Europese aanbesteding is afgerond en Friso Bouw uit Sneek is als winnende aannemer uit de bus gekomen. Imtech uit Groningen zal de installatiewerken uitvoeren. Beide opdrachten zijn binnen het begrote budget van 5,8 miljoen gegund.
Het nieuwe zwaar beveiligde depot bevat de modernste technieken waaronder zuurstofarme ruimten, om opgeslagen collecties in optimale conditie te houden. Het depot komt op een industrieterrein in Assen te staan.
Provincie:
Tag(s):