dinsdag, 14. april 2009 - 11:42

Uitbreiding parkeerzones voor vergunninghouders

Sneek

De parkeerzones voor vergunninghouders in de woonwijken rond de binnenstad van Sneek worden verder uitgebreid. Vorige week is de Kloosterstraat in de Noordoosthoek betrokken bij de parkeerzone voor vergunninghouders.

Dinsdag 7 april zijn de borden geplaatst. Verder zijn onder meer de uitbreiding van de parkeerzone voor vergunninghouders in de Jachthavenstraat en de omgeving van het Boschplein in voorbereiding.

Parkeergelegenheid
De gemeente breidt de parkeerzones verder uit omdat in de straten rond de binnenstad dagelijks auto’s worden geparkeerd van werknemers en bezoekers van de stadskern. Hierdoor kunnen de bewoners en bedrijven uit de betreffende straten hun auto niet kwijt.

Parkeerzones
In de parkeerzones voor vergunninghouders mag overdag alleen worden geparkeerd door bewoners en bedrijven uit de straat in het bezit van een parkeervergunning. Andere parkeerders worden verwezen naar de parkeerterreinen rond de stadskern, zoals het Normandiaterrein, het Veemarktplein en het parkeerterrein aan de Oppenhuizerweg (CPS-locatie).

Kosten
Daar kan worden geparkeerd voor € 0,80 per uur, € 3,20 per dag, € 9,60 per week. Dag en weekkaarten zijn verkrijgbaar bij de automaten. Speciaal voor werknemers van de stadskern zijn maand- en jaarkaarten zijn verkrijgbaar bij het Parkeerloket van de gemeente Sneek. De kosten zijn € 24,00 per maand of € 240,00 per jaar. Het Parkeerloket van de gemeente Sneek is gevestigd aan Kruizebroederstraat 2, 8601 CM Sneek, telefoon (0515) 48 52 25. Aanvraagformulieren zijn uit te printen in het digitaal loket op www.sneek.nl/parkeren.
Provincie:
Tag(s):