maandag, 25. mei 2009 - 19:00

Uitgesteld concert leidt tot Graanpop

Fijnaart

Op Koninginnedag zat heel Fijnaart in zak en as. Door het drama in Apeldoorn kon het concert van Rowwen Hèze niet doorgaan. De Limburgse band beloofde snel alsnog naar het West-Brabantse dorp af te reizen. Op zondag 12 juli hadden Jack Poels en zijn kornuiten nog een gaatje over. “Hé�, dacht organisator en eigenaar van De Graanbeurs Patrick Kannekens, “dan kan ik er mooi een muzikaal weekend van maken.� En Graanpop was geboren…

Achter eetcafé en zaal De Graanbeurs ligt beneden aan de Kadedijk het evenemententerrein van Fijnaart. Dit terrein wordt vooral gebruikt voor de jaarlijkse Fendertse Week.

Op zaterdag 11 en zondag 12 juli is het tevens de locatie van de eerste editie van Graanpop. Een enorme tent doet beide dagen dienst als een muziektempel.

Zaterdagavond biedt Graanpop twee Nederlandstalige topbands. Allereerst passeren de grootste Nederpophits de revue bij het optreden van KAAS. Aansluitend staat het populaire trio 3JS op het podium.

Zondag 12 juli begint Graanpop al om 14.30 uur. Als het weer meewerkt, wordt de tent grotendeels opengemaakt en wordt het grasveld omgetoverd tot een gezellig festivalterrein met diverse eettentjes en andere activiteiten. Op het buitenpodium speelt Flo. Zit het weer tegen, dan verhuist het buitenprogramma naar de tent.

In de tent vindt zondag het uitgestelde concert van de Zundertse band Frontaal en de Limburgse band Rowwen Hèze plaats. Zij zorgen ongetwijfeld voor een ongekend festijn.

Voor het concert op Koninginnedag waren zo’n 1200 kaarten verkocht. Iedereen die zijn kaartje heeft ingeleverd, krijgt bericht en kan het nieuwe toegangsbewijs ophalen bij De Graanbeurs. Wie zijn kaartje nog niet heeft ingeleverd, kan deze omruilen, eveneens bij De Graanbeurs.
Provincie:
Tag(s):