vrijdag, 30. januari 2009 - 19:35

Uitstel van betaling bouwbedrijf, onderaannemer haalt spullen terug

Aalsmeer

Het gaat de laatste tijd slecht in de bouw en de voorspellingen voor komend jaar zijn niet veel beter. Veel bouwbedrijven en leveranciers houden dan ook hun hart vast voor wat komen gaat. Vrijdag nog heeft Bouwbedrijf Van Hoogevest groep uitstel van betaling aangevraagd en ook gekregen.

Het bouwbedrijf is onder andere verantwoordelijk voor het nieuwbouwplan 'Nieuw Oosteinde' in Aalsmeer. Een onderaannemer, die vrijdag het slechte nieuws vernam, heeft direct zijn geleverde goederen weggehaald. Het bedrijf is bang dat de in financiële nood verkerende Hoogevestgroep de betaling niet meer kan voldoen.

Bouwbedrijf Van Hoogevestgroep leed twee jaar geleden al ruim 1.5 miljoen verlies aldus het AD. Het bedrijf verkeert op dit moment in acute financiële problemen nu het geen kredietfaciliteit meer van de bank krijgt. Vorig jaar ging ruim 7,1 procent van de bouwbedrijven failliet. Voor dit jaar wordt een nog groter aantal voorspeld.

Op de bouwplaats is het stil. "Iedereen is naar huis en heeft de zak gehad", aldus een werknemer tegen RTL Nieuws. Woensdag 30 januari is de eerste paal geslagen voor nog een deel van de wijk: 136 woningen in het project ‘Wonen aan de Oever’.

Wanneer deze woningen worden opgeleverd is niet bekend. De Van Hoogevestgroep probeert met externe partijen een doorstart te maken.
Provincie:
Tag(s):