dinsdag, 3. februari 2009 - 9:36

Unicef laat van zich horen

Uithoorn

Groep 7D van de R.K. basisschool de Springschans in Uithoorn was dinsdagochtend blij verrast toen zij post kregen van Unicef.

Zo’n anderhalve week geleden vond Jelle van den Berg twintig euro op straat, toen hij met zijn klas onderweg was naar de gymzaal.

Toen die dag niemand het geld kwam opeisen, leek het meester Jos, Jelle en de klasgenoten een goed idee om het geld aan een goed doel over te maken. Zij kozen na overleg voor Unicef.

Dinsdagochtend stond meester Jos met een big smile Jelle op te wachten op het schoolplein. In de klas aangekomen overhandigde de meester de verkregen reactie van Unicef aan de scholier. Unicef bedankte in een persoonlijke brief Jelle en al zijn klasgenootjes voor het ontvangen geldbedrag. Daarnaast kregen alle kinderen een boekje met informatie wat Unicef in de wereld doet om andere kinderen te helpen.

Wilma van de Griendt van Unicef laat in een reactie weten dat zij regelmatig post krijgen van kinderen die geld hebben ingezameld. Jelle laat in een reactie weten blij te zijn met de brief van Unicef. Nu weet hij zeker dat het geld op de juiste plek is terechtgekomen.
Provincie:
Tag(s):