woensdag, 5. augustus 2009 - 13:16

Unieke overnachting in capsulehotel op het Scheldeterrein

Vlissingen

Van 3 augustus t/m 2 oktober 2009 wordt op het Scheldeterrein een originele reddingscapsule omgebouwd tot een bijzondere slaapplaats. Drie internationale kunstenaars bouwen steeds binnen twee weken de capsule om en doen daarvan dagelijks verslag in een winkelvitrine op de hoek van de St. Jacobspassage en de Kleine Markt.

Na elke laatste werkdag wordt de reddingscapsule opgeleverd en kan deze gedurende een week als hotelkamer (botel) worden geboekt.

Er zijn twee reddingscapsules op het Scheldeterrein te vinden, naast de Zware Plaatwerkerij. Een wordt er als atelierruimte gebruikt en de andere als slaapplaats. De capsules zijn dagelijks te bezoeken en als een kunstenaar aan het werk is, kunnen ze ook van binnen worden bekeken.

3 t/m 15 augustus: ELS MOORS: literatuur/poëzie
‘Moors (B) schrijft associatief en recht voor zijn raap. Ze heeft een talent voor het ongerijmde en weet daar woorden voor te vinden die beklijven.’ de Volkskrant
15 t/m 23 augustus: Capsulehotel

24 augustus t/m 4 september: JULIA BOIX-VIVES: film/video
Julia Boix-Vives (F) is een veelzijdig kunstenaar met een scherp oog voor haar omgeving. Ze behoort tot de invloedrijkste videokunstenaars van dit moment.
5 t/m 20 september: Capsulehotel

21 september t/m 2 oktober: PHILIPPE TONNARD: beeldende kunst
Philippe Tonnard (B) ziet traditionele media als te statisch en kiest er daarom voor tijdelijke installaties te maken, die hij vaak combineert met optredens en projecten met publiek.
3 t/m 11 oktober: Capsulehotel

Een overnachting boeken
Mensen die de nacht willen doorbrengen in het kleinste hotel van Vlissingen kunnen nu boeken. Dat kan bij DeWillem3, Oranjestraat 4, van woensdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur of door een e-mail te sturen naar s.hubrouck@cultuurwerf.nl. Er kunnen twee personen in de reddingscapsule slapen.

Het capsulehotel is een project van de Cultuurwerf/Beeldende Kunsten en Refunc in opdracht van het projectbureau Scheldekwartier van de gemeente Vlissingen.
Provincie:
Tag(s):