woensdag, 26. augustus 2009 - 16:00

Unieke subsidie voor aanschaf elektrische scooter

Leeuwarden

Per 1 september geeft de gemeente Leeuwarden bij de aanschaf van een elektrische scooter 250 euro subsidie. Voor een duurzame auto krijgt de eigenaar een bonus van 1000 euro en een jaar lang gratis parkeren in de binnenstad van Leeuwarden. Dit is een unieke stimuleringsregeling voor de aanschaf van een elektrische auto of scooter.

De regeling is voor inwoners van de gemeente Leeuwarden of bedrijven die in Leeuwarden gevestigd zijn. Ook geldt de stimuleringsregeling voor personen die tenminste drie dagen per week een vaste werkplek of studieplek in Leeuwarden hebben.

Iedere aanvraag moet zijn voorzien van een factuur en een keuringsbewijs en/of kentekenbewijs. Hieruit moet blijken dat de auto of scooter op duurzame brandstof rijdt of met volledige elektrische aandrijving is uitgerust.

Drie jaar geleden is de gemeente Leeuwarden gestart met het stimuleren voor de aanschaf van voertuigen op duurzame brandstof. Deze stimuleringsregeling gold alleen voor duurzame auto’s. De oude regeling wordt dus voortgezet en uitgebreid met elektrische scooters.
Provincie:
Tag(s):