donderdag, 4. juni 2009 - 10:19

Univé-VGZ-IZA-Trias tekent contract met 31 Duitse ziekenhuizen

Utrecht

Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias heeft een contract getekend met de Duitse Helios Klinieken-keten. Dankzij dit contract kunnen verzekerden van Unive-VGZ-IZA-Trias terecht in de 31 Helios-ziekenhuizen zonder de administratieve rompslomp die gebruikelijk is bij behandelingen in buitenlandse ziekenhuizen.

Nederlanders ondergaan steeds vaker behandelingen in buitenlandse ziekenhuizen. Dat kan diverse redenen hebben: omdat men er eerder aan de beurt is, omdat een buitenlands ziekenhuis dichterbij is, omdat er gespecialiseerde artsen zijn voor zeldzame aandoeningen, of omdat er tijdens vakantieverblijf acute hulp nodig is.

Normaal gesproken brengt een behandeling in het buitenland veel administratief regelwerk met zich mee. Door het contract dat Univé-VGZ-IZA-Trias met de 31 ziekenhuizen van Helios heeft gesloten is dat nu verleden tijd. De administratieve afhandeling regelt Univé-VGZ-IZA-Trias rechtstreeks met Helios en verzekerden kunnen naar deze ziekenhuizen gaan alsof het Nederlandse ziekenhuizen zijn.

De 31 Helios-ziekenhuizen liggen verspreid door heel Duitsland. Ook langs de Nederlands-Duitse grens zijn er enkele Helios-ziekenhuizen, in Oberhausen, Bochum, Wuppertal en Krefeld. Helios heeft al diverse internationale partners, maar Univé-VGZ-IZA-Trias is de eerste Nederlandse verzekeraar waarmee zij een contract sluiten.

Deon van de Berk, coördinator buitenlandzorg, van Univé-VGZ-IZA-Trias: 'Veel verzekerden laten zich al op eigen initiatief in Duitsland behandelen. Met dit contract maken wij het hen een stuk gemakkelijker: meestal geen aanvraag vooraf, geen nota's, geen discussies meer over de hoogte van de vergoeding. Ook voor onze organisatie zelf betekent dit contract een administratieve winst.'

De Helios-keten is voor Univé-VGZ-IZA-Trias een zeer interessante partner. De Helios-ziekenhuizen staan bekend om hun hoogstaande kwaliteit en systeem van voortdurende kwaliteitsverbetering. Daarnaast breidt de keten van Helios ziekenhuizen zich nog steeds uit.
Provincie:
Tag(s):