zondag, 19. april 2009 - 16:43

Utrecht wint thuis van Heerenveen

(Elfvoetbal) FC Utrecht heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs. De ploeg won in eigen huis met 2-1 van Heerenveen en klom zo naar de zevende plek.

Voor Utrecht betekende het bovendien een opsteker na een lange periode van droogte. De mannen van trainer Ton du Chatinier hadden al zeven wedstrijden niet meer gescoord en dus ook al zeven wedstrijden niet meer gewonnen.

De beginfase van de wedstrijd was de ultieme droom van iedere neutrale voetballiefhebber. In de eerste zes minuten werden de bezoekers in stadion Galgenwaard verwend met twee schitterende doelpunten. Heerenveen kwam op voorsprong na een lange bal op Gerald Sibon. De spits kopte goed door op collega Paulo Henrique, die de bal met een heerlijke volley in de kruising ramde.

Het antwoord kwam in minuut zes van Michael Silberbauer. De middenvelder van Utrecht pikte de bal na een vrije trap op een meter of twintig van het Friese doel op. De Deen zette het verstand op nul en haalde verwoestend uit. Hans Vonk, vervanger van de geblesseerde Brian Vandenbussche, deed een standbeeld na, terwijl de bal de kruising zocht: 1-1.

Daarna waren er aan beide kanten veel kansen, maar de beslissende 2-1 viel pas in de slotfase. De doorgebroken Loïc Loval werd in de 87ste minuut neergetrokken door Daryl Janmaat. De Heerenveen-verdediger kon met rood vertrekken en Utrecht kreeg een penalty. Gregoor van Dijk schoot raak van elf meter en bezorgde zijn ploeg zo de late overwinning.
Categorie:
Tag(s):