donderdag, 14. mei 2009 - 12:15

Utrechts Stationsgebied geeft duurzame energie

Utrecht

Groene gevels en groene daken. Een 'biowasmachine' die warmte-koude opslag combineert met grondwaterreiniging. Dat zijn enkele van de vele plannen om het Utrechtse Stationsgebied duurzaam te ontwikkelen. Woensdag zijn in het Utrechtse stadhuis twee intentieverklaringen getekend om dit alles mogelijk te maken.

Duurzaamheid is hiermee naast economie, bereikbaarheid en leefbaarheid een doelstelling van het Utrechtse Stationsgebied geworden. Minister Cramer was in Utrecht om de intentieverklaringen mede te ondertekenen.

Met een algemene intentieverklaring tekenen de partijen voor een duurzame ontwikkeling van het Stationsgebied. Bij deze intentieverklaring hoort de catalogus "Het Utrechtse Stationsgebied geeft duurzame energie". In deze catalogus staan vijf projecten en twintig projectvoorstellen voor duurzame ontwikkeling.

De ondertekenaars zijn naast minister Cramer, provincie en gemeente Utrecht, hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Corio, ProRail, NS en SenterNovem. Minster Cramer sprak vandaag haar trots uit en wenste Utrecht veel succes. Wethouder Janssen bood haar een duurzame ontwikkelingsvisie voor het Jaarbeursterrein van de toekomst aan.
Provincie:
Tag(s):